Treceți la conținutul principal

Peste o mie de stări conflictuale, aplanate de poliţiştii olteni

Poliţiştii din Olt au continuat şi în trimestrul III al anului 2016 să participe la misiuni în judeţ, iar în urma activităţilor desfăşurate au aplanat peste o mie de stări conflictuale şi au constatat sute de infracţiuni. 

Potrivit statisticilor prezentate de comisarul şef Cătălin Florescu, comandantul Poliţiei Olt, în cadrul colegiului prefectural de marţi, poliţiştii din judeţ au organizat 7.023 intervenţii rapide la evenimente, 151 acţiuni cu forţe sporite şi 937 controale directe, ocazie cu care au constatat 321 de infracţiuni, dintre care 307 în flagrant. De asemenea, oamenii legii au ridicat în vederea confiscării 29 arme de foc şi 242 bucăţi de muniţie, iar un număr de 41 de minori lipsiţi de supraveghere au fost identificaţi şi predaţi familiilor sau încredinţaţi centrelor de ocrotire. „În perioada de referinţă poliţiştii au acordat o atenţie deosebită aspectelor sesizate de cetăţeni, fiind verificate şi rezolvate 1.715 petiţii, scrisori şi reclamaţii. În zona de competeţă, efectivele de poliţie au aplanat 1.094 stări conflictuale şi au efectuat 524 controale şi verificări la sistemele de pază şi numeroase controale la locurile de cazare în comun. Ca urmare a activităţilor desfăşurate la nivelul IPJ Olt, în perioada la care se referă informarea a fost începută urmărirea penală in personam pentru 683 infracţiuni, din care 86 infracţiuni de natură economico-financiară, 276 infracţiuni de natură judiciară, 321 infracţiuni de altă natură”, a precizat comisarul şef Cătălin Florescu. Poliţiştii olteni au constatat în trimestrul III al acestui an şi 101 infracţiuni incriminate în legi speciale, dintre care 12 infracţiuni prevăzute şi pedepsite de Legea 241/2005 privind evaziunea fiscală, 23 infracţiuni prevăzute şi pedepsite de OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi şapte infracţiuni silvice. Totodată, în această perioadă poliţiştii au mai cercetat 633 de persoane, 76 dintre acestea pentru infracţiuni economico-financiare, 307 pentru infracţiuni judiciare şi 250 pentru infracţiuni de altă natură.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…