Treceți la conținutul principal

Patru răniţi într-un accident la Tătuleşti

Accident de circulaţie grav duminică după-amiaza, în jurul orei 17:10, pe Drumul Naţional 65 – European 574, în afara comunei Tătuleşti. Patru persoane au ajuns la spital, după ce autoturismul în care se aflau a lovit un cap de pod şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. 

Potrivit poliţiştilor, vinovat de producerea evenimentului rutier este chiar conducătorul auto, care nu s-a asigurat în momentul depăşirii unei coloane de maşini. „Un bărbat de 58 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea autoturismul pe DN 65 – E 574, în afara comunei Tătuleşti, nu s-a asigurat în depăşirea unei coloane de vehicule aflate pe sensul său de mers, a pătruns pe acostamentul din partea stângă a drumului şi a intrat în coliziune cu un cap de pod”, a precizat comisarul Iulian Nicolae, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. În urma impactului, autoturismul, în care se aflau patru persoane, s-a răsturnat în afara drumului. Atât şoferul, cât şi cei trei pasageri, cu vârste cuprinse între 24 şi 54 de ani, toţi din Bucureşti, au fost transportaţi de cadrele medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt şi paramedicii SMURD Scorniceşti la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Una dintre victime, o tânără de 24 de ani, a fost rănită mai grav şi a fost transferată la Spitalul Nr. 1 Craiova. „Pacienta a suferit multiple fracturi în urma accidentului şi s-a luat decizia de a fi transportată cu ambulanţa la spitalul din Craiova. Celelalte trei victime au rămas la Slatina”, a declarat doctorul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Olt. Şoferul a fost testat de poliţiştii rutieri cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, iar în cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…