Treceți la conținutul principal

Palatul Copiilor Slatina şi-a deschis porţile pentru cursanţi

Sute de elevi au fost prezenţi vineri, timp de trei ore, la activităţile prilejuite de deschiderea noului an şcolar de la Palatul Copiilor „Adrian Băran” din municipiul Slatina. 

Activităţile extraşcolare care se vor desfăşura la unitatea de învăţământ în anul 2016 – 2017 au debutat vineri, la ora 10:00, cu Ziua Porţilor Deschise, care s-a desfăşurat la fostul Colegiu Tehnic „Ion Mincu” Slatina, încă actualul sediu al Palatului „Adrian Băran”. Invitaţii au putut vedea mini-spectacole, activităţi interactive între cercurile palatului, demonstraţii tehnice de lucru, pregătite de reprezentanţi ai comisiilor metodice, respectiv comisia sportiv-turistică, comisia tehnică, comisia ştiinţifică, comisia culturală şi comisia artistică. Ambianţa de poveste a fost şi ea în prim-plan, iar elevii prezenţi în curtea fostului Liceu de Construcţii au fost captivaţi de momentele oferite de cursanţii cercurilor de la Palatul Copiilor Slatina, dar şi de la subunităţile sale din Balş, Corabia şi Drăgăneşti Olt. Numai la Slatina există un număr total de 29 de cercuri, la nivelul întregului judeţ în noul an fiind înscrişi un total de peste 3.000 de copii şi tineri. „În structuri şi mai ales la noi la Palatul Copiilor sunt înscrişi peste 3.000 de preşcolari, elevi şi liceeni din judeţ, şi pot spune că avem aceleaşi cercuri ca şi până acum, cursurile fiind gratuite. Mulţi dintre copii au deja o experienţă vastă în ceea ce priveşte cercurile pe care le urmează, mai ales că unii dintre ei au făcut şi în anii precedenţi astfel de activităţi extraşcolare. La noi în unitate avem cercuri tehnice, artistice, ştiinţifice şi sportive, iar condiţiile de studiu pentru copii şi tineri sunt unele bune – calculatoare şi materiale didactice noi. Noi urmărim să ne mutăm în clădirea nouă, acolo unde totul este nou, activităţile urmând a se desfăşura în condiţii mult mai deosebite decât până acum. Sută la sută nu ştiu exact data când ne vom muta în noua clădire a Palatului Copiilor din centrul oraşului Slatina, dar sperăm ca în două luni să fim mutaţi”, a menţionat Ion Petrache, directorul adjunct al instituţiei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…