Treceți la conținutul principal

Marcaje rutiere pe strada Cireaşov din Slatina

Lucrările de modernizare a străzii Cireaşov au ajuns la final. În prezent se derulează ultima etapă a proiectului, şi anume realizarea de marcaje rutiere pe această arteră a municipiului Slatina. 

Proiectul a demarat la începutul lunii aprilie 2016, iar de la sfârşitul săptămânii trecute reprezentanţii Direcţiei de Administrare a Străzilor şi Iluminatului Public au început realizarea marcajelor rutiere. Planul reprezentanţilor Primăriei Slatina este ca operaţiunea de efectuare a marcajelor rutiere pe strada Cireaşov să se termine în cursul lunii octombrie şi doar din cauza vremii ploioase acest termen s-ar putea prelungi. „Modernizarea străzii Cireaşov a presupus montarea de borduri pe 2.036 metri liniari, reabilitarea a 7.840 metri pătraţi de trotuar, urmată apoi de operațiunea de frezare a carosabilului pe toată lungimea de aproximativ 26.400 metri pătraţi, care a fost însoțită de turnarea unui dublu covor asfaltic de 7 centimetri, respectiv 5 centimetri. La final, a fost amenajat şi un sens giratoriu la intersecția acestei artere rutiere cu strada Crișan. Valoarea totală a investiției s-a ridicat la suma de 5.464.924 lei, fără TVA”, a precizat Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina. Asfaltările continuă Reprezentanţii administraţiei publice locale vor continua să facă modernizări în domeniul infrastructurii rutiere, fiind planificate a se asfalta alte străzi importante din Slatina. Deja s-au aprobat în Consiliul Local proiecte de hotărâre pentru asfaltarea străzilor Zorleasca, Ulmului, Aleea Macului (zona Zahana), investiţie a cărei valoare se ridică la 2,8 milioane lei, cu TVA, însă sunt planificate a se asfalta şi străzile Alice Botez, Milcovului, zona împrejmuitoare a Pieţei Steaua, stradela Vulturului şi o alee de acces de pe strada Primăverii, pe lângă Colegiul Economic „Petre S. Aurelian”, iar valoarea totală a acestor lucrări se ridică la 2,7 milioane lei, cu TVA. „Lucrările vor începe în funcţie de semnarea contractelor şi dacă vremea o va permite, fie în această toamnă, fie în primăvara anului viitor”, a adăugat reprezentantul Primăriei Slatina.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…