Treceți la conținutul principal

Doar 227 de candidaţi declaraţi apt psihologic la concursul organizat de IPJ Olt

Rezultatele evaluării psihologice desfăşurată în cadrul concursului organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt pentru ocuparea celor 24 de noi posturi de agenţi de poliţie vacante au fost afişate miercuri pe site-ul instituţiei. Din totalul de 365 de candidaţi înscrişi, doar 227 au fost declaraţi apt psihologic. 

Testarea psihologică s-a desfăşurat în perioada 9-11 octombrie 2016 la Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” Slatina, din totalul celor 365 de candidaţi înscrişi doar 227 fiind declaraţi „apt”. Diferenţa de 138 este reprezentată de 123 candidaţi declaraţi „inapt”, un eliminat, unul s-a prezentat la evaluare fără aviz psihologic valid, doi şi-au retras dosarul şi 11 au fost absenţi. „Eventualele contestaţii cu privire la avizul psihologic de inaptitudine vor fi primite la Serviciul Resurse Umane al Inspectoratului de Poliție Județean Olt în termen de trei zile lucrătoare de la afişarea rezultatului, respectiv până la cel mult 21.10.2016, inclusiv, ora 16:00, urmând a fi înaintate, de îndată, Centrului de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne în vederea soluţionării acestora, conform prevederilor legale în vigoare. Candidații declarați apt psihologic se vor prezenta, în regim de urgență, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Olt – Serviciul Resurse Umane, în vederea înmânării adresei necesare prezentării la Centrul Medical Județean Olt pentru etapa privind evaluarea medicală”, se precizează pe site-un Poliţiei Olt. Fişa medicală tip de încadrare în M.A.I. trebuie depusă la dosarul de recrutare până la data de 28.10.2016, inclusiv, ora 16:00. În situaţia în care se constată inaptitudinea medicală, procedura de recrutare încetează pentru candidatul respectiv. Pentru candidaţii declaraţi apt psihologic urmează evaluarea medicală, care este efectuată de Centrul Medical Judeţean Olt, situat în sediul Poliției municipiului Slatina, după data de 19.10.2016. Lista finală cu candidaţii care îndeplinesc toate condiţiile pentru a susţine proba de evaluare a performanţei fizice va fi comunicată candidaţilor, prin postarea pe pagina de internet a IPJ Olt, Secţiunea carieră – Posturi scoase la concurs (adresa: https://www.ot.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs), precum şi la avizierul unităţii, la sfârşitul acestei luni, respective în data de 31.10.2016. Evaluarea performanţei fizice se va desfăşura în perioada 7-11 noiembrie, iar proba scrisă va avea loc pe 19 noiembrie. 21 dintre cele 23 de posturi de agenţi de poliţie destinate încadrării directe din sursă externă sunt de ajutor şef de post şi sunt vacante la posturile de poliţie Bobiceşti, Oboga, Voineasa, Giuvărăşti, Ianca, Izbiceni (2), Tia Mare, Izvoarele, Mărunţei, Scărişoara, Stoeneşti, Grădinari, Văleni, Crâmpoia, Poboru, Brastavăţu, Grădinile, Vădăstriţa, Vitomireşti şi Icoana. Cele două posturi sunt de conductori de câini (agent IV) sunt vacante la Poliţia municipiului Slatina. Postul destinat ocupării prin reîncadrare ca poliţist este tot de ajutor şef de post şi este vacant la Postul de Poliţie Leleasca.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…