Treceți la conținutul principal

Incendiu la Şcoala Recea

Un incendiu care a curpins la acoperişul Şcolii Recea din comuna Valea Mare a făcut ca, miercuri dimineaţa, un număr de 38 de elevi, patru cadre didactice şi femeia de serviciu să fie evacuaţi din incinta unităţii de învăţământ.

Incendiul a fost anunţat prin 112, iar în urma apelului la faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Slatina cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi echipajul SMURD, dar şi mai multe echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Focul de la acoperiş s-a întins cu repeziciune şi la tavanele a două săli de curs din incinta şcolii, însă copiii, cadrele didactice şi femeia de serviciu au fost evacuaţi la timp din calea flăcărilor, în urma incendiului nefiind înregistrate victime. „În urma incendiului izbucnit la acoperişul şcolii au fost evacuate un număr de 43 de persoane, fiind vorba de 38 de elevi, patru cadre didactice şi un reprezentant al personalului contractual. Au ars acoperişul pe o suprafaţă de doi metri pătraţi şi o suprafaţă de zece metri pătraţi din tavanele a două clase. Copiii şi celelalte persoane aflate în şcoală au fost evacuate înainte ca focul să se extindă şi nu sunt victime”, a precizat plutonierul major Dan Nedeloiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Incendiul a izbucnit în jurul orei 09:30 şi a fost lichidat într-o oră, după acest interval de timp reluându-şi cursurile în alte săli de clasă. În urma cercetărilor efectuate, pompierii olteni au stabilit ca şi cauză probabilă a izbucnirii incendiului un coş de fum necurăţat sau neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile, clasele unităţii de învăţământ fiind încălzite cu ajutorul sobelor pe lemne. Potrivit reprezentanţilor ISU Olt, Şcoala Recea este una dintre unităţile şcolare din judeţ fără autorizaţie de securitate la incendiu, iar pompierii urmează a sancţiona contravenţional unitatea administrativ – teritorială Valea Mare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…