Treceți la conținutul principal

Incendiu la Şcoala Recea

Un incendiu care a curpins la acoperişul Şcolii Recea din comuna Valea Mare a făcut ca, miercuri dimineaţa, un număr de 38 de elevi, patru cadre didactice şi femeia de serviciu să fie evacuaţi din incinta unităţii de învăţământ.

Incendiul a fost anunţat prin 112, iar în urma apelului la faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Slatina cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi echipajul SMURD, dar şi mai multe echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Focul de la acoperiş s-a întins cu repeziciune şi la tavanele a două săli de curs din incinta şcolii, însă copiii, cadrele didactice şi femeia de serviciu au fost evacuaţi la timp din calea flăcărilor, în urma incendiului nefiind înregistrate victime. „În urma incendiului izbucnit la acoperişul şcolii au fost evacuate un număr de 43 de persoane, fiind vorba de 38 de elevi, patru cadre didactice şi un reprezentant al personalului contractual. Au ars acoperişul pe o suprafaţă de doi metri pătraţi şi o suprafaţă de zece metri pătraţi din tavanele a două clase. Copiii şi celelalte persoane aflate în şcoală au fost evacuate înainte ca focul să se extindă şi nu sunt victime”, a precizat plutonierul major Dan Nedeloiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Incendiul a izbucnit în jurul orei 09:30 şi a fost lichidat într-o oră, după acest interval de timp reluându-şi cursurile în alte săli de clasă. În urma cercetărilor efectuate, pompierii olteni au stabilit ca şi cauză probabilă a izbucnirii incendiului un coş de fum necurăţat sau neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile, clasele unităţii de învăţământ fiind încălzite cu ajutorul sobelor pe lemne. Potrivit reprezentanţilor ISU Olt, Şcoala Recea este una dintre unităţile şcolare din judeţ fără autorizaţie de securitate la incendiu, iar pompierii urmează a sancţiona contravenţional unitatea administrativ – teritorială Valea Mare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…