Treceți la conținutul principal

Vinovat de producerea unui accident, fostul edil din Corabia îşi aşteaptă sentinţa

Ştefan Pârlea, fostul primar al oraşului Corabia, va afla marţi, 20 septembrie, pedeapsa în dosarul în care este acuzat de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Fostul edil a provocat în luna februarie 2014 un accident de circulaţie, soldat cu rănirea sa şi avarierea a cinci maşini staţionate pe strada Carpaţi din Corabia. 

Cercetările cu privire la modul în care s-a produs evenimentul rutier se pare că au fost finalizate undeva la începutul acestui an, Ştefan Pârlea fiind trimis în judecată, în stare de libertate. Magistraţii Judecătoriei Corabia au început să judece dosarul 184/213/2016 în care inculpat este fostul primar al localităţii dunărene în luna aprilie 2016, iar la ultimul termen de judecată al procesului, care a avut loc marţi, a fost amânată pronunţarea în această cauză. „Amână pronunţarea la data de 20.09.2016. Cu apel odată cu hotărârea privind fondul cauzei”, se precizează în soluţia pe scurt dată de instanţă. Încă din seara accidentului (n.red. – 18 februarie 2014) au existat martori care au spus că fostul edil Ştefan Pârlea se afla într-o stare avansată de ebrietate. Şoferul se afla la volanul autoturismului personal Skoda Octavia, pe care îl conducea din direcţia Orlea spre Gârcov. Politiştii rutieri au stabilit că acesta, pe fondul neatenţiei în conducere, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu cele cinci maşini parcate regulamentar pe strada Carpaţi. Apoi, autoturismul său s-a izbit frontal de peretele unui magazin din zonă. În urma impactului, Pârlea a fost rănit uşor şi a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest. „În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul oraşului Corabia, refuzând internarea. Acesta a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge”, precizau atunci reprezentanţii Poliţiei Olt. Iniţial, în cauză, au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…