Treceți la conținutul principal

Trofeul „Radu Şerban”, câştigat de o tânără din Bucureşti

Duminică seara s-a tras cortina peste cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Radu Şerban”. Evenimentul cultural artistic a fost organizat de Primăria, Consiliul Local şi Centrul Cultural Municipal Caracal în zilele de 3 şi 4 septembrie şi s-a desfăşurat la Teatrul de Vară din localitate. 

22 de concurenţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 26 de ani, din judeţele Olt, Teleorman, Alba, Vaslui, Ialomiţa şi Gorj, dar şi din municipiul Bucureşti, s-au înscris la festival, în urma preselecţiilor pe scena instituţiei culturale caracalene evoluând doar 14 concurenţi. Toţi participanţii au dat tot ce au avut mai bun pe scenă în faţa juriului, al cărui preşedinte a fost marele om de radio Titus Andrei, dar şi a spectatorilor, însă la final doar nouă dintre ei au fost premiaţi. Trofeul Festivalului „Radu Şerban” de la Caracal a fost câştigat de Elena Cristina Petcu, o tânără solistă din municipiul Bucureşti. Premiul I a fost obţinut de Gabriel Cândea din Alba Iulia, premiul II de Claudia Dumitru din Bucureşti, iar premiul III de Bianca Tache tot din Bucureşti. De asemenea, organizatorii au mai acordat două menţiuni interpreţilor Denisa Perpelea din Slatina şi Robert Feraru din Bucureşti, premiul de popularitate revenindu-i tânărului Mirel Stancu din Caracal. Premiul special al juriului a fost acordat lui Octavian Broşteanu din Alexandria, iar premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese scrisă de marele compozitor Radu Şerbat i-a fost înmânat corăbiencei Ioana Milculescu. Oameni importanţi de cultură din ţară şi in judeţul Olt au fost prezenţi la Teatrul de Vară din Caracal în cele două zile ale festivalului, în ultima seară pentru a înmâna trofeul festivalului pe scenă fiind prezent şi Liviu Radu, primarul localităţii. Ca şi anii trecut, autorităţile locale, pe lângă festivalul propriu-zis, au pregătit şi alte surprize pentru spectatori cum ar fi recitalurile susţinute de consacratele trupe şi artişti de muzică uşoară – Teens Band, Edward Sanda, Nicoleta Nucă, Maxim, Akcent, precum şi spectaculosul show de lasere din seara de gală.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…