Treceți la conținutul principal

Sentinţă în dosarul fostului primar din Corabia

Magistraţii Judecătoriei Corabia l-au condamnat marţi pe Ştefan Pîrlea, fostul primar al oraşului Corabia, la 1 an şi 8 luni de închisoare. Instanţa de judecată a amânat aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani, însă decizia nu este una definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. 

„(...) Stabileşte pedeapsa de 1 an si 8 luni închisoare faţă de inculpatul P.Ş. (Pîrlea Ştefan), pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. În baza art. 396 alin. 4 C.p.p. rap. la 83 alin. 1 C. pen. amână aplicarea pedepsei de 1 an si 8 luni închisoare, pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit conform art.84 C. pen., de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. (...) În baza art.407 alin.1 C.pr.pen. dispune comunicarea copiei minutei inculpatului şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia. Cu drept de apel la Curtea de Apel Craiova în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei pentru inculpat şi procuror”, se precizează în soluţia instanţei. Pe durata termenului de supraveghere, fostul primar Pîrlea trebuie să respecte o serie de măsuri, printre care să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa şi să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea. De asemenea, pe durata termenului de încercare fostul edil de la Corabia este obligat de instanţă să nu conducă niciun fel de autovehicul. Reamintim că Ştefan Pîrlea a provocat în luna februarie a anului 2014 un accident de circulaţie soldat cu rănirea sa şi avarierea a cinci maşini staţionate pe strada Carpaţi din Corabia. Şoferul se afla la volanul autoturismului personal Skoda Octavia, pe care îl conducea din direcţia Orlea spre Gârcov. Politiştii rutieri au stabilit că acesta, pe fondul neatenţiei în conducere, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu cele cinci maşini parcate regulamentar pe strada Carpaţi. Apoi, autoturismul său s-a izbit frontal de peretele unui magazin din zonă. În urma impactului, Pîrlea a fost rănit uşor şi a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest. „În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul oraşului Corabia, refuzând internarea. Acesta a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge”, precizau atunci reprezentanţii Poliţiei Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…