Treceți la conținutul principal

Sărbătoare la Curtişoara

Ca în fiecare an, în prima duminică din luna octombrie, locuitorii comunei Curtişoara îmbracă haine de sărbătoare. „Sărbătoarea Nucului” a ajuns la cea de-a XVII-a ediţie şi se va desfăşura ca şi în ceilalţi ani la Grădina de Vară din centrul localităţii. 

Evenimentul cultural artistic va avea loc pe data de 2 octombrie 2016, zi în care curtişorenii sărbătoresc şi împlinirea a 527 de ani de la prima atestare documentară a comunei. Este primul an în care manifestarea se desfăşoară sub patronajul noii conduceri a Primăriei şi Consiliului Local Curtişoara şi potrivit primarului Gheorghe Gănescu de la această ediţie a „Sărbătorii Nucului” nu vor lipsi momentele artistice oferite de artişti locali, dar şi de interpreţi de muzică populară îndrăgiţi de toţi românii. Petrecerea câmpenească va debuta la ora 11:00, cu partida de fotbal Oltul Curtişoara – Recolta Stoicăneşti care va avea loc pe stadionul comunal, pentru ca de la ora 13:00, timp de două ore şi jumătate, pe scena amenajată în Grădina de Vară să evolueze ansamblurile folclorice „Flori de măr” din Curtişoara şi „Poarta Olteniei” al Grupului de Acţiune Locală Ghimpeţeni. Aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi, edilul din Curtişoara va premia cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. În total, 22 de perechi care sărbătoresc 50 de ani de căsnicie vor primi din partea autorităţilor locale premii în bani, diplome, şampanii şi buchete de flori. Momentul va începe la ora 15:30, pentru ca o jumătate de oră mai târziu să urce pe scenă soliştii vocali, dansatorii şi orchestra Ansamblului Profesionist „Doina Oltului” din Slatina. Vor susţine recitaluri îndrăgiţii interpreţi de muzică populară Maria Ghinea, Ileana Lăceanu, Neta Soare, Marinela Dobriţoiu, Ion Creţeanu, Cătălin Bărbulescu, Gabriel Zăvoeanu, Marian Toma şi Daniel Roşoga. Invitaţii speciali ai acestei ediţii a sărbătorii sunt artiştii Constantin Enceanu şi Alina Emilia Dorobanţu, care vor fi în sepctacol de la ora 18:00, respectiv 19:00. Din peisajul sărbătorii câmpeneşti nu vor lipsi, bineînţeles, comercianţii de mici şi bere, dar nici parcul de distracţii pentru copii şi tarabele cu fel şi fel de chilipiruri.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…