Treceți la conținutul principal

Sărbătoare la Curtişoara

Ca în fiecare an, în prima duminică din luna octombrie, locuitorii comunei Curtişoara îmbracă haine de sărbătoare. „Sărbătoarea Nucului” a ajuns la cea de-a XVII-a ediţie şi se va desfăşura ca şi în ceilalţi ani la Grădina de Vară din centrul localităţii. 

Evenimentul cultural artistic va avea loc pe data de 2 octombrie 2016, zi în care curtişorenii sărbătoresc şi împlinirea a 527 de ani de la prima atestare documentară a comunei. Este primul an în care manifestarea se desfăşoară sub patronajul noii conduceri a Primăriei şi Consiliului Local Curtişoara şi potrivit primarului Gheorghe Gănescu de la această ediţie a „Sărbătorii Nucului” nu vor lipsi momentele artistice oferite de artişti locali, dar şi de interpreţi de muzică populară îndrăgiţi de toţi românii. Petrecerea câmpenească va debuta la ora 11:00, cu partida de fotbal Oltul Curtişoara – Recolta Stoicăneşti care va avea loc pe stadionul comunal, pentru ca de la ora 13:00, timp de două ore şi jumătate, pe scena amenajată în Grădina de Vară să evolueze ansamblurile folclorice „Flori de măr” din Curtişoara şi „Poarta Olteniei” al Grupului de Acţiune Locală Ghimpeţeni. Aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi, edilul din Curtişoara va premia cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. În total, 22 de perechi care sărbătoresc 50 de ani de căsnicie vor primi din partea autorităţilor locale premii în bani, diplome, şampanii şi buchete de flori. Momentul va începe la ora 15:30, pentru ca o jumătate de oră mai târziu să urce pe scenă soliştii vocali, dansatorii şi orchestra Ansamblului Profesionist „Doina Oltului” din Slatina. Vor susţine recitaluri îndrăgiţii interpreţi de muzică populară Maria Ghinea, Ileana Lăceanu, Neta Soare, Marinela Dobriţoiu, Ion Creţeanu, Cătălin Bărbulescu, Gabriel Zăvoeanu, Marian Toma şi Daniel Roşoga. Invitaţii speciali ai acestei ediţii a sărbătorii sunt artiştii Constantin Enceanu şi Alina Emilia Dorobanţu, care vor fi în sepctacol de la ora 18:00, respectiv 19:00. Din peisajul sărbătorii câmpeneşti nu vor lipsi, bineînţeles, comercianţii de mici şi bere, dar nici parcul de distracţii pentru copii şi tarabele cu fel şi fel de chilipiruri.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…