Treceți la conținutul principal

Purtător de cuvânt nou la Jandarmeria Olt

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt are de marţi un nou purtător de cuvânt. Sublocotenentul Claudia Elena Bucă, originară din municipiul Slatina, a preluat atribuţiile ofiţerului responsabil cu activităţile de relaţii publice şi cu publicul, care până acum erau îndeplinite de locotenent colonelul Emanuel Theodor Botan. 

Noul purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt este absolvent al Academiei de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, promoţia 2015, şi până în prezent a ocupat funcţia de comandant al unei subunităţi operative din cadrul Unităţii Speciale 30 Jandarmi Bucureşti. Sublocotenentul Bucă a reuşit să cunoască o parte din activitatea cadrelor IJJ Olt în perioada în care era studentă a Academiei de Poliţie Bucureşti şi a participat la stagiile de practică desfăşurate la inspectorat. Fostul purtător de cuvânt, locotenent colonelul Emanuel Theodor Botan, care a îndeplinit aceste atribuţii în perioada 2006 – 2016, îşi va desfăşura în continuarea activitatea în cadrul Jandarmeriei Olt, la Statul Major – Serviciul Management Operaţional. „Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt va continua să informeze, în mod obiectiv şi transparent, opinia publică cu privire la misiunile, rolul şi contribuţia jandarmilor olteni la asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică”, se precizează în comunicatul remis de Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul din cadrul instituţiei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…