Treceți la conținutul principal

Premieră teatrală la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina

Un nou spectacol la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din municipiul Slatina. Asociaţia Culturală „Olt Artis” prezintă în premieră absolută piesa de teatru „Nuntă încurcată”, scrisă şi regizată de Nicolaie Tony Dincă. Spectacolul se va juca joi, de la ora 19:00, şi face parte dintr-un proiect finanţat de Primăria municipiului Slatina cu fonduri nerambursabile. 

„O comedie inspirată din fapte reale, petrecute în zona Olteniei, cu obiceiuri și costume din această zonă, cu limbaj neaoș oltenesc, scrisă și regizată de Tony Dincă. Un proiect finanțat prin fonduri nerambursabile de Primăria municipiului Slatina. Distribuția este una de excepție pe plan local. Vă așteptăm cu drag la spectacol”, este invitaţia făcută de organizatori pe pagina de Facebook creată pentru acest eveniment cultural. În piesa de teatru joacă actori amatori, care până acum s-au făcut deja cunoscuţi prin aparaţiile lor în alte spectacole puse în scenă la Centrul Cultural Slatina. Distribuţia la „Nuntă încurcată” este alcătuită din Valeru Ciurea – Costică Barabulă (primarul localităţii). Nelu Cîrstea – Max(imilian) Porcescu (prefectul judeţului), Ionela Eugenia Mateşică – Rozi Barabulă (soţia primarului), Eva Moise – Mimi Scuolattore (asistenta prefectului), Paul Bălăşcan – Popa Ilie Clondir (naşul primarului), Aurelia Dincă – Preoteasa Matilda Clondir (naşa primarului), Corina Monea – Giovana (fostă Ioana) Şomoldoc (ţiitoarea domnului Giancarlo), Milică Marian Costea – Giancarlo Scuolattore (om de „afaceri” italian), Cătălina Cîrstea – Mircea (Mucea) Şomoldoc (Mucea, fratele miresei), Lucian Ştefan Ţîrcomnicu – Cosmin Barabulă (fiul primarului), Cristi Mihai Călătoru – Marian Mormoloc (directorul Căminului Cultural), Claudia Maria Nedelea – Claudia Şomoldoc (fiica Giovanei) şi Nicolaie Tony Dincă – un lăutar. Scenografia şi decorul piesei de teatru sunt asigurate de Tony Dincă, costumele de Aurelia Dincă, coloana sonoră de Mihai Racoviţan, iar de lumini şi sunet se ocupă Ion Tănase. Intrarea la piesa de teatru se face pe bază de invitații care se vor găsi începând de marţi, 13 septembrie, la casa de bilete a Centrului „Eugen Ionescu”. Potrivit organizatorilor, acest spectacol este interzis minorilor!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…