Treceți la conținutul principal

Porţi deschise la Palatul Copiilor Slatina

Palatul Copiilor „Adrian Băran” din municipiul Slatina îşi deschide porţile. Deschiderea festivă a activităţilor extraşcolare din anul 2016 – 2017, care se vor desfăşura în cadrul unităţii de învăţământ, are loc vineri, între orele 10:00 – 13:00, în locaţia fostului Colegiu Tehnic „Ion Mincu”. 

„Palatul Copiilor Slatina îşi deschide mâine (n.red. – vineri, 30 septembrie) porţile prin organizarea unor activităţi desfăşurate sub genericul «Ziua Porţilor Deschise». La fostul Liceul de Construcţii, unde ne desfăşurăm încă activitatea, vor avea loc acţiuni pe comisii metodice, respectiv comisia sportiv-turistică, comisia tehnică, comisia știinţifică, comisia culturală și comisia artistică. Instituţia noastră este specializată în activităţi extraşcolare, care doreşte să cultive şi să descopere talentul şi vocaţia fiecărui copil. De la an la an, numărul copiilor înscrişi este tot mai mare. Avem peste 3.000 de elevi la toate subunităţile Palatului Copiilor din judeţ, iar aici fac referire la cele din Slatina, unde există un număr de 29 de cercuri, Balş, Corabia şi Drăgăneşti Olt”, a precizat profesorul Ilie Brăileanu, directorul unităţii de învăţământ. Cu ocazia Zilei Porţilor Deschise, în curtea instituţiei se vor desfăşura minispectacole, activităţi interactive între cercurile palatului, iar demonstraţiile tehnice de lucru şi ambianţa de poveste îi vor captiva, cu siguranţă, pe elevi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…