Treceți la conținutul principal

Porţi deschise la ISU Olt

Manifestările prilejuite de aniversarea a 168 de ani de la Bătălia de pe Dealul Spirii de pe 13 septembrie 1848 au fost continuate la începutul acestei săptămâni de pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al judeţului Olt. 

În cadrul activităţii „Porţi deschise”, desfăşurată luni în intervalul ora 10:00 – 13:00, peste de 200 de copii au vizitat subunitățile din municipiile Slatina, Caracal și oraşul Scornicești. Pompierii le-au prezentat micuţilor tehnica şi echipamentele din dotare, dar şi câteva exerciţii demonstrative, micuţii fiind plăcut impresionaţi de ceea ce au văzut. Pragul Detaşamentului de Pompieri Slatina a fost trecut de elevi și preșcolari de la Colegiul Tehnic Metalurgic, Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă” și grădinițele cu program prelungit 5 și 7. Seria manifestărilor dedicate Zilei Pompierilor din România au continuat luni pe Esplanada din municipiul Slatina și în parcarea complexului comercial din zonă, unde, de la ora 18:00, au fost organizate mai multe ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție, puncte de informare preventivă și a avut loc un exercițiu complex de stingere a unui incendiu, descarcerare și acordarea a primului ajutor medical. Seara s-a încheiat cu o retragere cu torțe a pompierilor olteni, începând cu ora 20:00, pe traseul Esplanadă – Poștă – sediul ISU. Activităţile organizate cu prilejul zilei de 13 septembrie vor continua şi marţi pe platoul din faţa Prefecturii Olt, de la ora 11:00, dar şi pe pagina de Facebook a ISU „Matei Basarab” Olt unde, cu începere de la ora 12:00, se va desfăşura concursul „Preveniţi ghinionul!”, cu întrebări din domeniul apărării împotriva incendiilor şi dotat cu premii care constau în patru detectoare de fum şi gaze.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…