Treceți la conținutul principal

Majoritatea străzilor din comuna Brâncoveni, asfaltate

În cursul acestui an, primarul Ion Cheroiu din Brâncoveni s-a implicat în accesarea de fonduri guvernamentale pe un proiect depus pe Ordonanţa 28 şi a reuşit să obţină bani pentru asfaltarea a nu mai puţin de 6,716 kilometri de străzi din toate cele patru sate ale comunei. 

Lucrările au fost demarate undeva în primăvara acestui an şi în viitorul apropiat acestea vor fi finalizate. Până în prezent, s-au asfaltat străzile Trandafirilor, Domniţa Bălaşa, Lipscani, Grădinilor şi Nucilor din satul Văleni, străzile Teilor, Liliacului, Câmpului şi Stanciului din satul Brâncoveni şi strada Bujorului din satul Mărgheni. Potrivit edilului Cheroiu, pe acest proiect ar urma să mai fie asfaltate trei străzi din satul Ociogi, ceea ce înseamnă aproximativ un kilometru. „Proiectul aflat în curs de realizare «Asfaltare străzi în comuna Brâncoveni» este unul important pentru întreaga infrastructură a localităţii. Asfaltarea străzilor din comună a început în primăvara acestui an şi, până la această oră, am reuşit să asfaltăm străzi din satele Văleni, Brâncoveni şi Mărgheni, însă mai sunt de asfaltat trei străzi din satul Ociogi. Pot spune că, până în prezent, s-au asfaltat aproximativ 12 kilometri de străzi din localitate printr-un proiect care a cuprins 4,4 kilometri, încheiat deja, şi mai am unul de 6,716 kilometri în curs de derulare şi care până acum a fost finalizat în proporţie de 80%”, a precizat primarul comunei Brâncoveni. Odată finalizat şi acest proiect, comuna Brâncoveni se va număra printre puţinele localităţi din judeţul Olt în care majoritatea străzilor sunt asfaltate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…