Treceți la conținutul principal

Începe a 43-a ediţie a Festivalului „Corabia de Aur”

Festivalul Naţional de Muzică Populară şi Uşoară „Corabia de Aur” a ajuns anul acesta la cea de-a 43-a ediţie şi va debuta în seara zilei de vineri, cu începere de la ora 19:00.

Deşi termenul limită de înscriere la evenimentul cultural artistic a fost data de 15 septembrie, potrivit organizatorilor acesta a fost prelungit până în ziua preselecţiilor, care vor avea loc joi în sala de şedinţe a Primăriei oraşului Corabia, cu începere de la ora 15:00. Până miercuri, numărul concurenţilor înscrişi era de 27, respectiv 15 la secţiunea de muzică populară din judeţele Olt, Dolj, Gorj, Teleorman, Suceava, Buzău şi 12 la secţiunea de muzică uşoară din judeţele Hunedoara, Cluj şi municipiul Bucureşti. Potrivit celor precizate de Mirela Cojoc, directorul Casei de Cultură Corabia, unii participanţi înscrişi la secţiunea de muzică uşoară au concurat şi la Festivalul „Radu Şerban” desfăşurat la începutul lunii septembrie, la Caracal. Piaţa Independenţei din oraşul de la Dunăre va găzdui propriu-zis concursul între 23 – 25 septembrie, organizatorii Festivalului „Corabia de Aur” din 2016 fiind Consiliul Judeţean Olt, Primăria şi Consiliul Local Corabia, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt, Ansamblul Profesionist „Doina Oltului” Slatina şi Casa de Cultură Corabia. În zilele de 23 şi 24 septembrie, cu începere de la ora 19:00, au loc secţiunile de muzică populară, respectiv uşoară, iar pe 25 septembrie, tot de la aceeaşi oră se vor desfăşura festivitatea de premiere şi gala laureaţilor. Juriul din acest an va fi alcătuit din personalităţi marcante ale vieţii muzicale româneşti, precum şi personalităţi culturale şi autorităţi locale, preşedinte fiind cunoscutul om de radio Titus Andrei. Valoarea totală a premiilor acordate anul acesta este de 14.000 de lei, iar acestea sunt trofeul „Corabia de Aur”, premiul I, II şi III la fiecare secţiune, premiul special „Gelu Barabancea” la muzică populară, premiul special „Jean Daşoveanu” la muzică uşoară şi, indiferent de secţiune, se vor mai înmâna un premiu special şi premiul de popularitate. Câştigătorul trofeului festivalului din 2015 a fost tânăra Adriana Gavrilă din Călăraşi, care a concurat la secţiunea de muzică uşoară. În fiecare seară a concursului, autorităţile locale au pregătit şi recitaluri surpriză pentru corăbieni, pe scena amenajată în Piaţa Independenţei evoluând Valentin Sanfira, Roberta Crintea, Lora & Band, Niculina Stoican, Marcela Fota, Anna Lesko, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ştefan Cigu şi Andra. De asemenea, pe perioada Festivalului „Corabia de Aur”, în oraşul de la Dunăre au loc şi manifestările dedicate Zilelor oraşului Corabia, ajunse la cea de-a V-a ediţie şi desfăşurate cu prilejul sărbătoririi a 418 ani de la atestarea documentară (1598 – 2016).

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…