Treceți la conținutul principal

Copilul cu arsuri transferat la Bucureşti, şanse minime de supravieţuire

Micuţul de 5 ani, din oraşul Drăgăşani, care la sfârşitul săptămânii trecute a căzut într-o groapă cu boască pe raza comunei Cungrea, este în continuare în stare gravă. 

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu din Bucureşti, copilul se află internat pe Secţia de Terapie Intensivă a unităţii spitaliceşti. „Starea pacientului este foarte gravă, şansele de supravieţuire sunt minime. Are arsuri pe 85% din suprafaţa corporală, majoritatea arsurilor fiind de gradul III. Copilul este internat la Terapie Intensivă, intubat şi ventilat mecanic”, au precizat miercuri reprezentanţii spitalului din Capitală. Nefericitul eveniment a avut loc în dimineaţa zilei de sâmbătă. Micuţul a venit în vizită la bunicii săi din comuna Cungrea, într-un moment de neatenţie a căzut într-o groapă cu resturi begetale încinse. Cadrele medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt au declarat că au preluat pacientul dintr-o maşină particulară, în care se aflau bunicii şi mama sa, şi l-au transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. „Copilul de 5 ani a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei Olt, cu arsuri pe mai mult de 80% din suprafaţa corpului. Sâmbătă după-amiaza, medicii de la Spitalul Slatina au decis transferul micuţului la Spitalul «Grigore Alexandrescu» din Bucureşti, acesta fiind preluat de un elicopter SMURD Craiova de pe Stadionul «1 Mai» din Slatina”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Poliţiştii olteni au deschis o anchetă în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor în care a avut loc nenorocirea, în acest caz sesizându-se şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt. „Conform legii, am solicitat primăriei o evaluare a situaţiei socio – economice a familiei, cu precizarea acestora dacă este cazul să se instituie o măsură de protecţie specială sau de consiliere. Aşteptăm să primim răspunsul”, a precizat miercuri Rădiţa Piroşca, directorul Protecţiei Copilului Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…