Treceți la conținutul principal

Copilul cu arsuri transferat la Bucureşti, şanse minime de supravieţuire

Micuţul de 5 ani, din oraşul Drăgăşani, care la sfârşitul săptămânii trecute a căzut într-o groapă cu boască pe raza comunei Cungrea, este în continuare în stare gravă. 

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu din Bucureşti, copilul se află internat pe Secţia de Terapie Intensivă a unităţii spitaliceşti. „Starea pacientului este foarte gravă, şansele de supravieţuire sunt minime. Are arsuri pe 85% din suprafaţa corporală, majoritatea arsurilor fiind de gradul III. Copilul este internat la Terapie Intensivă, intubat şi ventilat mecanic”, au precizat miercuri reprezentanţii spitalului din Capitală. Nefericitul eveniment a avut loc în dimineaţa zilei de sâmbătă. Micuţul a venit în vizită la bunicii săi din comuna Cungrea, într-un moment de neatenţie a căzut într-o groapă cu resturi begetale încinse. Cadrele medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt au declarat că au preluat pacientul dintr-o maşină particulară, în care se aflau bunicii şi mama sa, şi l-au transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. „Copilul de 5 ani a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei Olt, cu arsuri pe mai mult de 80% din suprafaţa corpului. Sâmbătă după-amiaza, medicii de la Spitalul Slatina au decis transferul micuţului la Spitalul «Grigore Alexandrescu» din Bucureşti, acesta fiind preluat de un elicopter SMURD Craiova de pe Stadionul «1 Mai» din Slatina”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Poliţiştii olteni au deschis o anchetă în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor în care a avut loc nenorocirea, în acest caz sesizându-se şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt. „Conform legii, am solicitat primăriei o evaluare a situaţiei socio – economice a familiei, cu precizarea acestora dacă este cazul să se instituie o măsură de protecţie specială sau de consiliere. Aşteptăm să primim răspunsul”, a precizat miercuri Rădiţa Piroşca, directorul Protecţiei Copilului Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…