Treceți la conținutul principal

Copil cu arsuri grave, după ce a căzut într-o groapă cu boască

Un copil de 5 ani, din municipiul Drăgăşani, aflat în vizită la bunici în Cungrea, a trecut sâmbătă prin chinuri groaznice, după ce a căzut într-o groapă cu boască şi a suferit arsuri de gradul II şi III pe 80% din suprafaţa corpului. Micuţul a fost transferat cu elicopterul SMURD Craiova la o unitate medicală din Bucureşti. 

Potrivit unor informaţii, copilul se afla în curtea unei gospodării din comuna Cungrea, iar într-o clipă de neatenţie a căzut în groapa cu resturi vegetale încinse. Nefericitul eveniment a avut loc în dimineaţa zilei de sâmbătă, iar copilul a suferit arsuri grave pe corp, în urma cărora a necesitat transportul cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. După efectuarea unor investigaţii medicale amănunţite, medicii au decis transferul micuţului la un spital din Capitală. „Copilul de 5 ani a fost preluat azi dimineaţă (n.red. – sâmbătă) de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, cu arsuri pe 80% din suprafaţa corporală. În cursul după-amiezii, medicii de la Spitalul Slatina au decis transferul micuţului la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Grigore Alexandrescu» din Bucureşti, acesta fiind preluat de un elicopter SMURD Craiova de pe Stadionul «1 Mai» din Slatina”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. La faţa locului au ajuns şi poliţiştii care au deschis o anchetă, despre acest caz urmând a fi anunţaţi şi angajaţii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt. „Poliţiştii au luat declaraţii de la martori şi au deschis o anchetă în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. Urmează să luăm legătura şi cu Protecţia Copilului, pentru a face cercetări cu privire la cele întâmplate”, a declarat comisarul șef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…