Treceți la conținutul principal

Comuna Optaşi Măgura, în straie de sărbătoare

Sfânta Măria Mică are o dublă semnficiaţie pentru locuitorii comunei Optaşi Măgura. Pe lângă marea sărbătoare a naşterii Maicii Domnului, cetăţenii localităţii au îmbrăcat haine de sărbătoare deoarece primarul Marin Scurtu a organizat pentru ei o nouă ediţie a Zilei comunei Optaşi Măgura. 

Edilul s-a bucurat de prezenţa la sărbătoare a zeci de oficialităţi judeţene, parlamentari de Olt, primari ai localităţilor învecinate, însă cel mai important invitat a fost cel adus de Ion Creţeanu, directorul Ansablului Profesionist „Doina Oltului” din municipiul Slatina. În această vară, artistul a fost prezent la un turneu desfăşurat în China şi a adresat invitaţia de a participa la mai multe sărbători locale lui Constantin Lupeanu, directorul Institutului Cultural Român de la Beijing şi fost ambasador al României în China. Constantin Lupeanu a fost plăcut impresionat de dansurile şi jocurile populare de la noi şi ar urma ca pe viitor unul dintre ansamblurile oltene să reprezinte cu mândrie judeţul în Asia. Pe lângă momentele ansamblurilor folclorice din Optaşi, Mărgineni – Scxorniceşti, Corbu, Coloneşti şi a formaţiei de dansuri „Star Fix” a Casei de Cultură a Studenţilor din Piteşti, pe scena amenajată în curtea Căminului Cultural Optaşi Măgura au mai evoluat soliştii vocali şi dansatorii Ansamblului „Doina Oltului”, precum şi îndrăgitele interprete de muzică populară Sanda Argint şi Olguţa Berbec. Manifestarea cultural artistică s-a încheiat târziu în noapte, iar primarul Marin Scurtu le-a promis cetăţenilor comunei Optaşi că va face tot posibilul ca aceasta să aibă continuitate, iar pentru anul viitor să se aştepte şi la alte suprize frumoase.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…