Treceți la conținutul principal

Comuna Optaşi Măgura, în straie de sărbătoare

Sfânta Măria Mică are o dublă semnficiaţie pentru locuitorii comunei Optaşi Măgura. Pe lângă marea sărbătoare a naşterii Maicii Domnului, cetăţenii localităţii au îmbrăcat haine de sărbătoare deoarece primarul Marin Scurtu a organizat pentru ei o nouă ediţie a Zilei comunei Optaşi Măgura. 

Edilul s-a bucurat de prezenţa la sărbătoare a zeci de oficialităţi judeţene, parlamentari de Olt, primari ai localităţilor învecinate, însă cel mai important invitat a fost cel adus de Ion Creţeanu, directorul Ansablului Profesionist „Doina Oltului” din municipiul Slatina. În această vară, artistul a fost prezent la un turneu desfăşurat în China şi a adresat invitaţia de a participa la mai multe sărbători locale lui Constantin Lupeanu, directorul Institutului Cultural Român de la Beijing şi fost ambasador al României în China. Constantin Lupeanu a fost plăcut impresionat de dansurile şi jocurile populare de la noi şi ar urma ca pe viitor unul dintre ansamblurile oltene să reprezinte cu mândrie judeţul în Asia. Pe lângă momentele ansamblurilor folclorice din Optaşi, Mărgineni – Scxorniceşti, Corbu, Coloneşti şi a formaţiei de dansuri „Star Fix” a Casei de Cultură a Studenţilor din Piteşti, pe scena amenajată în curtea Căminului Cultural Optaşi Măgura au mai evoluat soliştii vocali şi dansatorii Ansamblului „Doina Oltului”, precum şi îndrăgitele interprete de muzică populară Sanda Argint şi Olguţa Berbec. Manifestarea cultural artistică s-a încheiat târziu în noapte, iar primarul Marin Scurtu le-a promis cetăţenilor comunei Optaşi că va face tot posibilul ca aceasta să aibă continuitate, iar pentru anul viitor să se aştepte şi la alte suprize frumoase.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…