Treceți la conținutul principal

Avizarea şi autorizarea privind securitatea la incendiu, simplificate

Procedura de solicitare a avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu a fost simplicată, prin reducerea documentelor la dosar, dar şi prin modul de depunere a acestora în format electronic la instituţia abilitată, respectiv Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt. 

Recent, în Monitorul Oficial al României au fost publicate o hotărâre de guvern şi un ordin al ministrului Afacerilor Interne prin care sunt aduse la cunoştinţa cetăţenilor modificările la legislaţia din domeniul avizării-autorizării privind securitatea la incendiu. Cele două acte normative sunt Hotărârea 571/10.08.2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu, respectiv Ordinul ministrului Afacerilor Interne 129/25.08.2016, pentru aprobarea Normelor metodologice privind avizarea şi autorizarea de securitate la incendiu şi protecţie civilă. „Actele normative aduc aspecte de noutate în domeniul de referinţă, privind: modificări ale categoriilor de clădiri, construcţii şi amenajări care se supun avizării/autorizării, reducerea documentelor care trebuie depuse în vederea obţinerii acestor acte de autoritate, posibilitatea depunerii documentelor în formate electronic, eliminarea termenului de 6 luni de la recepţia lucrărilor în care se poate obţine autorizaţia de securitate la incendiu fără alte cerinţe suplimentare, etc.”, se precizează într-un comunicat al ISU Olt. Potrivit aceleiaşi surse, începând de luni, 12 septembrie 2016, toate solicitările în domeniul avizării/autorizării pot fi adresate doar la sediul insitituţiei din Slatina, strada Tipografului, nr. 7. „Pentru transmiterea documentelor de avizare-autorizare se poate utiliza și adresa de e-mail avizare@isuolt.ro, cu precizarea că documentele transmise în format electronic trebuie să fie semnate cu semnătura electronică extinsă, bazată pe un certificat eliberat de un furnizor de servicii de certificare acreditat”, se mai menţionează în comunicat. Angajaţii ISU Olt din domeniul avizării-autorizării au program de lucru cu publicul doar în zilele de luni, miercuri şi vineri, în intervalul orar 09:00 – 13:00. De la începutul acestui an, la sediul instituţiei au fost depuse sute de cereri pentru avizarea-autorizarea privind securitatea la incendii unor clădiri, construcţii şi amenajari care se supun acestui lucru, iar numărul avizelor şi autorizaţiilor emise efectiv până în prezent este de peste 100.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…