Treceți la conținutul principal

Avizarea şi autorizarea privind securitatea la incendiu, simplificate

Procedura de solicitare a avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu a fost simplicată, prin reducerea documentelor la dosar, dar şi prin modul de depunere a acestora în format electronic la instituţia abilitată, respectiv Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt. 

Recent, în Monitorul Oficial al României au fost publicate o hotărâre de guvern şi un ordin al ministrului Afacerilor Interne prin care sunt aduse la cunoştinţa cetăţenilor modificările la legislaţia din domeniul avizării-autorizării privind securitatea la incendiu. Cele două acte normative sunt Hotărârea 571/10.08.2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu, respectiv Ordinul ministrului Afacerilor Interne 129/25.08.2016, pentru aprobarea Normelor metodologice privind avizarea şi autorizarea de securitate la incendiu şi protecţie civilă. „Actele normative aduc aspecte de noutate în domeniul de referinţă, privind: modificări ale categoriilor de clădiri, construcţii şi amenajări care se supun avizării/autorizării, reducerea documentelor care trebuie depuse în vederea obţinerii acestor acte de autoritate, posibilitatea depunerii documentelor în formate electronic, eliminarea termenului de 6 luni de la recepţia lucrărilor în care se poate obţine autorizaţia de securitate la incendiu fără alte cerinţe suplimentare, etc.”, se precizează într-un comunicat al ISU Olt. Potrivit aceleiaşi surse, începând de luni, 12 septembrie 2016, toate solicitările în domeniul avizării/autorizării pot fi adresate doar la sediul insitituţiei din Slatina, strada Tipografului, nr. 7. „Pentru transmiterea documentelor de avizare-autorizare se poate utiliza și adresa de e-mail avizare@isuolt.ro, cu precizarea că documentele transmise în format electronic trebuie să fie semnate cu semnătura electronică extinsă, bazată pe un certificat eliberat de un furnizor de servicii de certificare acreditat”, se mai menţionează în comunicat. Angajaţii ISU Olt din domeniul avizării-autorizării au program de lucru cu publicul doar în zilele de luni, miercuri şi vineri, în intervalul orar 09:00 – 13:00. De la începutul acestui an, la sediul instituţiei au fost depuse sute de cereri pentru avizarea-autorizarea privind securitatea la incendii unor clădiri, construcţii şi amenajari care se supun acestui lucru, iar numărul avizelor şi autorizaţiilor emise efectiv până în prezent este de peste 100.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Grefierii Judecătoriei Slatina şi-au întrerupt activitatea

După ce judecătorii de la Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina s-au alăturat colegilor din ţară şi au protestat pentru remedierea problemelor existente în sistemul judiciar, de luni şi grefierii şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Slatina îşi întrerup activitatea zilnic, timp de două ore. 
Săptămâna trecută, magistraţii celor două instanţe de judecată oltene au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe la mâna stângă. Motivul pentru care au recurs la această formă de protest este cel referitor la implementarea, de către mai marii Justiţiei, unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate”. Pentru că problemele existente nu au fost deocamdată remediate, la Judecătoria Slatina, de luni, sunt judecate numai cauzele urgente. Între timp, grefierii şi personalul conex din cadrul aceleiaşi instanţe de judecată au recurs şi ei la o formă de protest. Astfel, de luni, 19 septembrie, vor întrerupe activitatea în cadrul Judecătoriei Slatina, …

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…