Treceți la conținutul principal

Au început înscrierile pentru Festivalul „Corabia de Aur”

De o săptămână au început înscrierile pentru cea de-a 43-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Populară şi Uşoară „Corabia de Aur”. Înscrieri se vor face până pe data de 15 septembrie, iar până joi erau deja înscrişi primii cinci concurenţi din judeţele Olt şi Hunedoara, dar şi din municipiul Bucureşti.

Chiar dacă organizatorii Festivalului „Corabia de Aur” au stabilit ca înscrierile să se primească până pe data de 15 septembrie, potrivit celor declarate de Marilena Stoica, un om de cultură din Corabia, termenul se poate prelungi până aproape de data desfăşurării preselecţiilor. Preleselecţiile vor avea loc în data de 22 septembrie, taxa de participare fiind de 15 lei de persoană. Înscrierile se pot face pe baza unei fişe de concurs care poate fi depusă pe adresa Primăriei Corabia sau pe e-mail cultura.corabia@yahoo.com, dar şi telefonic. Concursul propriu-zis se va desfăşura în perioada 23 – 25 septembrie 2016 în Piaţa Independenţei din Corabia, în organizarea Consiliului Judeţean Olt, Primăriei şi Consiliului Local Corabia, Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt, Ansamblului Profesionist „Doina Oltului” Slatina şi Casei de Cultură Corabia. În zilele de 23 şi 24 septembrie, cu începere de la ora 19:00, au loc secţiunile de muzică populară, respectiv uşoară, iar pe 25 septembrie, tot de la aceeaşi oră se vor desfăşura festivitatea de premiere şi gala laureaţilor. Concursul se adresează tinerilor solişti de muzică populară şi uşoară din toată ţara cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani şi are ca scop descoperirea şi valorificarea talentelor muzicale şi interpretative. La secţiunea de muzică populară acompaniamentul muzical va fi asigurat de orchestra Ansamblului „Doina Oltului”, dirijor Cristian Dumitru. Juriul din acest an va fi alcătuit din persoanlităţi marcante ale vieţii muzicale româneşti, precum şi personalităţi culturale şi autorităţi locale, preşedinte fiind cunocutul om de radio Titus Andrei. În 2016 vor fi acordate premii în valoare totală de 14.000 de lei, respectiv trofeul „Corabia de Aur”, premiul I, II şi III la fiecare secţiune, premiul special „Gelu Barabancea” la muzică populară, premiul special „Jean Daşoveanu” la muzică uşoară şi, indiferent de secţiune, se vor mai înmâna un premiu special şi premiul de popularitate. Anul trecut, câştigătorul trofeului festivalului a fost tânăra Adriana Gavrilă din Călăraşi care a concurat la secţiunea de muzică uşoară. Autorităţile locale au pregătit şi recitaluri surpriză pentru corăbieni în fiecare seară a festivalului, pe scena din Piaţa Independenţei evoluând Valentin Sanfira, Lora & Band, Niculina Stoican, Anna Lesko, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ştefan Cigu şi Andra. De asemenea, pe perioada Festivalului „Corabia de Aur”, în oraşul de la Dunăre se vor desfăşura şi manifestările culturale dedicate Zilelor oraşului Corabia, ajunse la cea de-a V-a ediţie şi desfăşurate cu prilejul sărbătoririi a 418 ani de la atestarea documentară (1598 – 2016).

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adolescent mort în accident la Dobrosloveni. Alţi doi tineri au fost grav răniţi

Un tânăr de 18 ani, din comuna Osica de Jos, şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi şi au ajuns la spital în urma unui accident petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, în comuna Dobrosloveni.
Tânărul care a decedat era pasager într-un autoturism Renault Megane la volanul căruia se afla un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, tot din comuna Osica de Jos. Potrivit poliţiştilor, şoferul de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un cap de pod de pe marginea drumului. În urma impactului violent, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pe lângă oamenii legii, la faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje cu cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal cu o autospecială de stingere incendii, dotată cu accesorii de descarcerare s-au deplasat şi ei în zona producerii accidentului, însă nu au intervenit, niciunul dintre…

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…