Treceți la conținutul principal

Ateliere de prezentare a echipajelor SMURD la Caracal şi Slatina

13 septembrie este ziua în care şi pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al judeţului Olt sărbătoresc, la fel ca şi colegii lor din ţară, împlinirea a 168 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii. 

Pe lângă manifestările organizate pe 13 septembrie, salvatorii din judeţ au demarat încă din această săptămână o serie de activităţi dedicate Zilei Pompierilor din România. În zilele de miercuri şi joi în prim plan vor fi angajaţii de pe echipajele SMURD Olt. Miercuri seara, cu începere de la ora 17:30, în zona Parcului „Constantin Poroineanu” paramedicii au organizat un atelier de prezentare SMURD. În cadrul atelierului, salvatorii le-au arătat vizitatorilor tehnici de acordare a primului ajutor medical în diverse situaţii. De asemenea, paramedicii SMURD au desfăşurat în parc şi un exerciţiu demonstrativ. Manifestările dedicate zilei de 13 septembrie vor fi continuate de pompierii olteni şi în cursul zilei de joi. La fel ca şi în Caracal, paramedicii vor organiza pe esplanada municipiului Slatina atelierul de lucru SMURD. Cu începere de la ora 17:30, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor va fi prezentă o ambulanţă SMURD a Detaşamentului Slatina, vizitatorilor fiindu-le arătate tehnici de prim ajutor, dar şi un exerciţiu demonstrativ. Potrivit reprezentanţilor ISU Olt, în cadrul exerciţiului demonstrativ paramedicii vor prezenta modalităţile de acordare a primului ajutor în cazul unui accident în care e implicat un biciclist.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…