Treceți la conținutul principal

Grav accident pe DN 64. Bilanţul - un mort şi trei răniţi

Grav accident de circulaţie, duminică după-amiaza, în jurul orei 15:30, pe Drumul Naţional 64, în comuna Pleşoiu. Un autoturism s-a răsturnat în afara părţii carosabile, iar în urma impactului unul dintre cei patru răniţi a decedat la Spitalul Slatina.

La faţa locului s-au deplasat trei autosanitare ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, o autospecială de descarcerare şi echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Slatina. Din primele informaţii, se pare că un autoturism Kia, care circula din direcţia comunei Grădinari spre Găneasa, a lovit în plin un trunchi de copac şi s-a răsturnat pe un câmp de pe marginea drumului. „În urma impactului, niciuna dintre cele patru victime nu a rămas încarcerată între fiarele contorsionate ale maşinii, aşa cum am fost anunţaţi iniţial. Toţi răniţii, doi bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 27 şi 30 de ani, au fost găsiţi în afara autoturismului. Pasagerul din dreapta spate era inconştient şi politraumatizat, iar celelalte victime au fost găsite conştiente, cu traumatisme la membrele inferioare şi superioare”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Una dintre femei a fost transportată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina de către paramedicii SMURD, iar ceilalţi trei răniţi au fost transportate la spital cu ambulanţele SJA Olt. Din păcate, la scurt timp după ce a ajuns în Urgenţe, pasagerul găsit inconştient la locul accidentului a intrat în stop cardio-respirator şi a murit. „Bărbatul preluat inconştient a intrat în stop cardio-respirator pe timpul transportului la Spitalul Slatina, a fost predat la UPU în curs de resuscitare şi a fost declarat decedat”, a adăugat plutonierul major Băsăşteanu. La faţa locului au ajuns şi echipajele Serviciului Rutier al Poliţiei Olt, care au deschis o anchetă în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs tragedia. 
SURSA FOTO: Facebook Matei Leonard

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…