Treceți la conținutul principal

Accident cu doi răniţi în comuna Fărcaşele

Doi tineri s-au răsturnat cu autoturismul, miercuri dimineaţa, în jurul orei 09:00, pe Drumul Naţional 6 – European 70 la intersecţia cu Drumul Comunal 111 Fărcaşele. Maşina a fost lovită în momentul în care şoferul se angajase în depăşirea unui alt autovehicul care circula în aceeaşi direcţie de mers, respectiv Caracal spre Stoeneşti. 

Potrivit poliţiştilor rutieri, un tânăr de 30 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un Ford Fusion pe DN 6 – E 70, nu s-a asigurat la efectuarea virajului la stânga pe DC 111 Fărcaşele şi a intrat în coliziune cu autoturismul Ford Focus, condus în aceeaşi direcţie de mers de un tânăr de 18 ani, din comuna Rusăneşti, care se angajase deja în depăşirea sa. În urma impactului, autoturismul Ford Focus s-a răsturnat în afara drumului, şoferul şi pasagerul din acesta fiind răniţi uşor. „La fața locului un echipaj SMURD și o ambulanță cu medic de la Serviciul Judeţean de Ambulanță Olt. În momentul sosirii echipajelor la fața locului, maşina se afla în afara părţii carosabilului, răsturnat, cei doi tineri aflați în acesta reușind să iasă din autovehicul. Paramedicii au asistat cei doi răniți, până la sosirea echipajului cu medic, un pasager de 17 ani, conștient, cu plagă la cap și dureri la cap și coloana cervicală, și șoferul de 18 ani, conștient, cu dureri la cap și în zona lombară”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Tinerii au fost transportaţi la Compartimentul de Primire Urgenţe al Spitalului Municipal Caracal, însă nu au necesitat internarea. Poliţiştii au testat cu aparatul alcooltest ambii conducători auto, rezultatul fiind negativ. În cauză, s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accident de muncă mortal la Alro Slatina

Un bărbat de 51 de ani, originar din satul Sineşti, oraşul Potcoava, căsătorit şi tată a cinci copii, şi-a pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident de muncă petrecut la uzina de aluminiu Alro din municipiul Slatina.
Tragedia a avut loc în jurul orei 01:45, în timp ce bărbatul, angajat ca maşinist ambalator la silozurile de alumină la Alro, încerca să remedieze o defecţiune apărută la un vagon cisternă cu alumină calcinată pe care îl descărca. Ion Răcău a fost aruncat la pământ de suflul rezultat în urma desprinderii unui capac al vagonului şi, potrivit unor informaţii, a murit pe loc, având capul zdrobit. „Am fost solicitaţi să intervenim la faţa locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, care avea craniul strivit. Cadrele medicale nu au mai efectuat manevre de resuscitare, constatând decesul acestuia”, a precizat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. O echipă operativă din c…

Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, gazda Olimpiadei „Tinerii dezbat”

Sâmbătă şi duminică, la Slatina se va desfăşura etapa judeţeană a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.
Olimpiada este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi va avea loc la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina. 13 echipaje, dintre care zece la secţiunea începători şi trei la secţiunea avansaţi, participă la această activitate, a cărei deschidere oficială este anunţată pentru data de 27 mai, în intervalul orar 09:30 – 10:00. Cele zece echipaje la secţiunea începători sunt Colegiul Național „Ion Minulescu”, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, Liceul cu Program Sportiv – Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” – Balș, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Ioniță Asan”, Colegiul Tehnic „Matei Basarab” – Caracal, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” – Osica de Sus, iar cele zece echipaje la secţiunea avansaţi sunt Lic…

Premiul I pentru Ansamblul „Bălteanca” la Festivalul „Crai Nou” din Braşov

Ansamblul folcloric „Bălteanca” din comuna Bălteni a fost prezent în weekend la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului naţional de folclor pentru copii „Crai Nou” de la Braşov şi a reuşit să se întoarcă acasă cu premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice.
Festivalul a adunat la start sute de copii, membrii ai unor ansambluri folclorice sau solişti vocali, din judeţele Braşov, Olt, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Prahova şi Tulcea. Ansamblul oltean „Bălteanca” a luat parte la tradiţionala paradă a portului popular românesc, iar pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov s-a remarcat cu cele trei momente coregrafice atent pregătite de instructorul coregraf Alexandru Rizea, respectiv cu suita de dans mixt, dansul de fete şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşului. Copiii din Bălteni au reuşit să impresioneze juriul cu dansurile lor şi la final dansatorii olteni au primit din partea organizatorilor premiul I la secţiunea ansambluri de dansuri folclorice, categoria clasele V-VIII, ca…